Nieuws

HR Pre-Summer Course

Arbeidsrecht & Sociaal Zekerheidsrecht

18 april 2019

HR Pre-Summer Course

Arbeidsrecht & Sociaal Zekerheidsrecht

 

Regio HR verzorgt voor HR professionals op woensdag 29 mei 2019 een actualiteitendag met belangrijke praktijkgerichte HR thema’s binnen het werkveld Arbeidsrecht en Sociaal Zekerheidsrecht. Nuttig omdat deze HR actualiteitendag tot stand is gekomen voor en door HR professionals. Iedereen heeft het druk en tijd is schaars. We snijden daarom graag de belangrijkste HR actualiteiten en arbeidsrechtelijke vraagstukken voor u aan, waarmee u direct aan de slag kunt.

 

Op 14 mei aanstaande wordt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in de Eerste Kamer behandeld en een week later zal daarover gestemd worden. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze wet zal worden aangenomen en per 1 januari 2020 al in werking zal treden. Laat u daarom alvast goed informeren over de gevolgen voor HR en uw organisatie.

 

Gedurende deze dag wordt u als HR professional gedegen geïnformeerd en bijgepraat door een 3-tal gewaardeerde en ervaren specialisten en sprekers uit het werkveld. De heer mr. Jan Meijer, Manager Arbeids- en Ontslagrecht bij de landelijke afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening UWV,

mevrouw mr. Karin Frikkee, Raadsheer bij het Hof van Den Haag en voormalig Kantonrechter en

mevrouw mr. Monique van de Graaf, zelfstandig Arbeidsjurist en Sociale Zekerheidsexpert tevens auteur van onder andere de boeken “Arbeidsrecht voor de professional” en “Sociale zekerheid voor de professional”.

Programma overzicht

09:30 – 10:00   Ontvangst en inloop met koffie, thee en vlaai

10:00 – 10:15   Opening en welkom door Stefan Königs, Directeur Regio HR BV

10:15 – 12:15   Ontslag bij bedrijfseconomisch verval van arbeidsplaatsen, ontslag langdurige arbeidsongeschiktheid, uitvoeringsregels ontslag, transitievergoeding, compensatieregeling transitievergoeding, door mr. Jan Meijer

12:15 – 13:00  Lunch

13:00 – 15:00  Ontslag arbeidsongeschikte werknemer via de kantonrechter, ontslaggronden, ontslag op staande voet, billijke vergoeding, door mr. Karin Frikkee

15:00 – 15:15  Pauze

15:15 – 17:15  Wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans (WAB), actualiteiten ontslagrecht, aandachtspunten bij de vaststellingsovereenkomst (VSO), door mr. Monique van de Graaf.

17:15 – 18:15  Q&A, afsluiting en gelegenheid tot napraten bij de borrel.

 

De heer mr. J. (Jan) Meijer is als Manager Arbeids- en Ontslagrecht werkzaam bij de landelijke afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het beleidsmatig aansturen van de afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV op het terrein van de uitvoering van de ontslagtaak en onderhoudt hij de contacten met onder meer het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, werkgevers- en werknemersorganisaties en de Stichting van de Arbeid. Onder zijn vakinhoudelijke verantwoordelijkheid zijn de Uitvoeringsregels Ontslag om bedrijfseconomische redenen en Ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid tot stand gekomen. Daarnaast spreekt hij op congressen van het Instituut voor Arbeidsrecht, Verenigingen voor arbeidsrechtadvocaten, Lexlumen, Sdu, SRA, OSR, etc.

Mevrouw mr. C.J. (Karin) Frikkee is Raadsheer bij het Hof Den Haag en behandelt daar arbeidszaken in hoger beroep. Zij is daarvoor 10 jaar kantonrechter geweest en 10 jaar advocaat. Zij is actief op het gebied van het arbeidsrecht, maakt deel uit van de redactie van ArbeidsRecht en de deelredactie arbeidsrecht van het Tijdschrift voor Recht en  Arbeid (TRA). Daarnaast geeft zij cursussen en lezingen over het arbeidsrecht/ontslagrecht en over de zieke werknemer in het bijzonder.

Mevrouw mr. M. (Monique) van de Graaf startte haar juridische carrière bij de vakbond en maakte aansluitend de overstap naar het bedrijfsleven. Alvorens zich als zelfstandig arbeidsjurist/sociaalzekerheidsexpert te vestigen werkte ze onder ander bij BDO en Deloitte als Manager Legal en als Legal Counsel Labour relations bij Fokker Technologies Holding. Zij is auteur voor De Kleine Gids voor Sociale Zekerheid, het Handboek voor de Flexbranche, Praktische Informatie voor Sociale Zekerheid en De Grote Almanak. Daarnaast actualiseert ze jaarlijks haar eigen boeken “Arbeidsrecht voor de professional” en “Sociale zekerheid voor de professional”. Tevens is zij voorzitter van diverse externe klachtencommissies ongewenste omgangsvormen en gecertificeerd vertrouwenspersoon. Daarnaast geeft ze veelvuldig trainingen op het terrein van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid voor onder andere SRA, OSR, Scolea, SV Land en Artra. Voorts verzorgt zij ook in-company trainingen voor diverse

grote bedrijven.

Locatie en datum

De HR pre-summer course wordt georganiseerd op woensdag 29 mei 2019 op onze locatie

Papland 4a te Gorinchem.

 

Investering

Uw investering voor deelname aan deze HR Pre-Summer Course bedraagt € 599,- per persoon, exclusief BTW.

 

Deze prijs is inclusief:

  • Lunch, koffie, thee etc.
  • Boek “Arbeidsrecht voor de professional”
  • Boek “Sociale zekerheid voor de professional”
  • Voorbeeld Vaststellingsovereenkomst (deze wordt u na de bijeenkomst per e-mail aangeboden in MS Word formaat)

 

Voor elke 2e en volgende deelnemer van dezelfde organisatie bedraagt de investering slechts € 499,- per persoon.

 

Aanmelden

U kunt zich uiterlijk tot en met 24 mei 2019 aanmelden door een e-mail te sturen naar info@regiohr.nl met de volgende informatie (vermeld bij het onderwerp “Pre-Summer course”):

 

  • Bedrijfsnaam + Postadres
  • Voornaam en Achternaam
  • Functie
  • Mobiel nummer
  • E-mailadres

 

Regio HR gaat zorgvuldig en AVG conform met uw persoonlijke gegevens om.

 

Uw deelname wordt bevestigd en is definitief gereserveerd zodra u een ontvangstbevestiging en uitnodiging per e-mail van Regio heeft ontvangen.

 

Heeft u vragen over dit nieuwsitem?

 

Wilt u meer informatie over dit nieuwsitem, neem dan gerust contact met ons op.

Aanmelding

Ik meld mij aan voor de HR Pre-Summer Course Arbeidsrecht & Sociale zekerheidsrecht

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname. Meld u uiterlijk 24 mei aan zodat u verzekerd bent van deelname aan onze course.

Contact

Papland 4a

4206 CL Gorinchem

Telefoon: +31 (0)85-047 98 69

Email: info@regiohr.nl

Copyright 2019 | EVI Groep

STUUR EEN BERICHT

STUUR EEN BERICHT
STUUR EEN BERICHT
STUUR EEN BERICHT