Nieuws

HR Actualiteitendag – inclusief de allerlaatste ontwikkelingen rondom de WAB en Wnra!

13 augustus 2019

HR Actualiteitendag – WAB, Arbeidsrecht & Sociaal Zekerheidsrecht

 

Regio HR verzorgt voor HR professionals op dinsdag 5 november 2019, van 9:30 tot ca. 17:30 uur, een actualiteitendag met belangrijke praktijkgerichte thema’s binnen het werkveld Arbeidsrecht en Sociaal Zekerheidsrecht. We behandelen de meest actuele HR actualiteiten en arbeidsrechtelijke vraagstukken, vooral ingegeven door de laatste ontwikkelingen rondom de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) alsmede, specifiek voor HR professionals bij overheidsinstanties, de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). Voor beide wetgevingen is immer 1 januari 2020 een belangrijke datum!

 

Gedurende deze dag wordt u geïnformeerd en bijgepraat door een 3-tal gewaardeerde en ervaren specialisten en sprekers uit het werkveld, waarbij er veel ruimte is voor uw vragen en interactie met de sprekers. De heer mr. Jan Meijer, Manager Arbeids- en Ontslagrecht bij de landelijke afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening UWV, mevrouw mr. Karin Frikkee, Raadsheer bij het Hof van Den Haag en voormalig Kantonrechter alsmede mevrouw mr. Monique van de Graaf, zelfstandig Arbeidsjurist en Sociale Zekerheidsexpert, tevens auteur van onder andere de boeken “Arbeidsrecht voor de professional” en “Sociale zekerheid voor de professional”.

Programma overzicht

09:30 – 10:00   Ontvangst bij Regio HR: Papland 4a, Gorinchem

10:00 – 10:15   Opening door Stefan Königs, Directeur Regio HR

10:15 – 12:15   Ontslag via UWV: bedrijfseconomische redenen, langdurige arbeidsongeschiktheid, compensatieregeling transitievergoeding voor langdurig zieke medewerkers, ontwikkelingen en gevolgen Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra), door mr. Jan Meijer

12:15 – 13:00  Lunch

13:00 – 15:00  Ontslag via Kantonrechter, bij arbeidsongeschiktheid, ontslag op staande voet, ontslaggronden en de billijke vergoeding, door mr. Karin Frikkee

15:00 – 15:15  Pauze

15:15 – 17:15  Actualiteiten Arbeidsmarkt in Balans (WAB), ontslagrecht, aandachtspunten in de vaststellingsovereenkomst (VSO), door mr. Monique van de Graaf.

17:15 – 18:15  Afsluiting en gelegenheid tot napraten

 

De heer mr. J. (Jan) Meijer is als Manager Arbeids- en Ontslagrecht werkzaam bij de landelijke afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het beleidsmatig aansturen van de afdeling Arbeidsjuridische dienstverlening van UWV op het terrein van de uitvoering van de ontslagtaak en onderhoudt hij de contacten met onder meer het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, werkgevers- en werknemersorganisaties en de Stichting van de Arbeid. Onder zijn vakinhoudelijke verantwoordelijkheid zijn de Uitvoeringsregels Ontslag om bedrijfseconomische redenen en Ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid tot stand gekomen. Daarnaast spreekt hij op congressen van het Instituut voor Arbeidsrecht, Verenigingen voor arbeidsrechtadvocaten, Lexlumen, Sdu, SRA, OSR, etc.

Mevrouw mr. C.J. (Karin) Frikkee is Raadsheer bij het Hof Den Haag en behandelt daar arbeidszaken in hoger beroep. Zij is daarvoor 10 jaar kantonrechter geweest en 10 jaar advocaat. Zij is actief op het gebied van het arbeidsrecht, maakt deel uit van de redactie van ArbeidsRecht en de deelredactie arbeidsrecht van het Tijdschrift voor Recht en  Arbeid (TRA). Daarnaast geeft zij cursussen en lezingen over het arbeidsrecht/ontslagrecht en over de zieke werknemer in het bijzonder.

Mevrouw mr. M. (Monique) van de Graaf startte haar juridische carrière bij de vakbond en maakte aansluitend de overstap naar het bedrijfsleven. Alvorens zich als zelfstandig arbeidsjurist/sociaalzekerheidsexpert te vestigen werkte ze onder ander bij BDO en Deloitte als Manager Legal en als Legal Counsel Labour relations bij Fokker Technologies Holding. Zij is auteur voor De Kleine Gids voor Sociale Zekerheid, het Handboek voor de Flexbranche, Praktische Informatie voor Sociale Zekerheid en De Grote Almanak. Daarnaast actualiseert ze jaarlijks haar eigen boeken “Arbeidsrecht voor de professional” en “Sociale zekerheid voor de professional”. Tevens is zij voorzitter van diverse externe klachtencommissies ongewenste omgangsvormen en gecertificeerd vertrouwenspersoon. Daarnaast geeft ze veelvuldig trainingen op het terrein van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid voor onder andere SRA, OSR, Scolea, SV Land en Artra. Voorts verzorgt zij ook in-company trainingen voor diverse

grote bedrijven.

Investering

Uw investering voor deelname aan deze HR Actualiteitendag bedraagt € 499,- per persoon, exclusief BTW.

 

Reserveert u een plek vóór 1 oktober 2019, dan bespaart u maar liefst 20% en kost u deze HR Actualiteitendag slechts € 399,- per persoon. Wacht dus niet te lang en meldt u vandaag nog aan!

 

Als onderdeel van deze HR Actualiteitendag ontvangt u na afloop tevens de gewaarde praktijkboeken “Arbeidsrecht voor de professional” en “Sociale zekerheid voor de professional” van Monique van de Graaf.

 

Aanmelden

U kunt zich tot en met 25 oktober 2019 hier aanmelden via de website van Regio HR.

 

Uw deelname wordt bevestigd door Regio HR en is definitief zodra u een ontvangstbevestiging en persoonlijke uitnodiging van Regio HR heeft ontvangen.

 

Meer informatie en contact

Alle informatie over deze HR Actualiteitendag en Regio HR kunt u terugvinden op onze website www.regiohr.nl. U kunt ook contact met ons opnemen door een mail te sturen naar info@regiohr.nl of te bellen naar ons centrale nummer 085 – 0479869.

Heeft u vragen over dit nieuwsitem?

 

Wilt u meer informatie over dit nieuwsitem, neem dan gerust contact met ons op.

Aanmelding

Ik meld mij aan voor de HR Actualiteitendag – WAB, Arbeidsrecht & Sociaal Zekerheidsrecht

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname. Meld u uiterlijk voor 1 oktober 2019  aan zodat u verzekerd bent van deelname aan onze course.

Contact

Papland 4a

4206 CL Gorinchem

Telefoon: +31 (0)85-047 98 69

Email: info@regiohr.nl

Copyright 2019 | EVI Groep

STUUR EEN BERICHT

STUUR EEN BERICHT
STUUR EEN BERICHT
STUUR EEN BERICHT